27 Ekim 2017 Cuma

Gece Avı - Robert Bryndza (Tanıtım ve Yorum)



Bir Erika Foster romanı. Ben bu kitabın konusunu vampir-dedektiflik tarzında olduğunu düşünüyordum. Kapağından mıdır, yoksa  adından mı,bilemem aklımda öyle kalmış. Ama buram buram aksiyon dolu bir kitap.


Dedektifimiz Erika, kırıklarına gelmiş, iki yıl önce eşi ile birlikte dört polisin öldüğü o acı olayı henüz atlatamamış, lafını sakınmayan biri olduğundan başarılı fakat üstleriyle arası sürekli bir gergin olan biridir. Tek arkadaşı adlı tıp uzmanı İsaac tır. Herşey bir doktorun kendi evinde başına poşet geçirilmiş olarak ölü bulunmasıyla başlıyor. Erika ekibiyle her taşın altına baksa da, her ipucu onları sürekli çıkmaz sokaklara sürüklüyor. Katil herşeyi önceden planlayan, titizlikle uygulayan biri. Erika yana döne ipucu araya dursun, günler sonra ikinci bir cinayet işleniyor.


Kitap boyunca katilin "Gece Kuşu" adıyla internette "Dük" diye biriyle konuşmasını okuyoruz ara ara. Bir de ölmek üzere olan yaşlı bir kadının başında bekleyip, saçlarını tarayan ve onunla konuşan, hikayeler anlatan bir hemşiremiz var.

Kitabı yarilamadan katili tahmin edebiliyorsunuz, bir süre sonra herşey ortaya çıkıyor ama gizem devam ediyor. Katilin cinayet sebebi ne? Öldürmek için hiçbir ortak noktaları bulunmayan  bu adamları neden seçti? Dük kim? Erika kocasının ölümünün ardından geçen iki yıla rağmen, travmayı atlatabilecek mi?



Erika karakterine başta pek ısınamadım. Herşeyi kafasına göre halletmeye çalışan, kural tanımayan zorba biri gibiydi. Ama daha sonra sevdim yada alıştım. Ayakta kalmaya çalıştığı çevreyi görünce, davranışlarındaki pervasızlığın altında yatan cesareti gördüm ve takdir ettim.
Kitap gerçekten sürükleyici. Bütün sorular bir bir cevaplansa bile aksiyon bitmiyor kitap sonuna kadar. Finalini de ayrıca beğendim. Tebdili mekanda hayır vardır.

Yazarın diğer  kitabı Buzdaki Kız' ı da yakın zamanda okumak istiyorum.




3 yorum:

  1. Buzdaki Kız'ı indirmiştim telime ama erteliyordum okumak için şimdi de telim bozuldu gitti,karardı ekran :( okuyamıyorum.O yüzden kütüphaneye üye oldum hatta^^ Yani guzu şu an watsapsız telim var bilgine;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya geçmiş olsun kuzu. Tamire verdin mi? Herşeyden vardır bir hayır. Gönül isterdi ki, bende bir kütüphane üye olam, raf raf kitap koridorlarında dolaşayım. Maalesef ki yakinlarimda yok. Uzaklara gitmeyi de gözüm kesmiyor. Muhtemelen okunacak bir sürü kitabım olmasından. Kütüphane maceralarını takip ediyorum. Yazmaya devam.

      Sil
    2. Bizim burada her şey merkezde bende merkezde oturunca benim için kütüphane olayı kolay oluyor sizin ora gibi değil tabi burası:) Telefon da garanti kapsamında değil artık ama gene de vermek istiyorum ama orjinal diye çakma ekran takip beni kazıklamalarını istemem bilmiyorum artık ne yapıcam^^Neyse burayı daha fazla kirletmeden bitireyim yorumu :))

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...