14 Ekim 2017 Cumartesi

Barbarlar Şehri - Lee Kelly (Tanıtım ve Yorum)



Beklenmedik bir olayın ardından, -ki bu olayın ne olduğunu ilerleyen sayfalarda öğreniyoruz- artık Newyork ta hayatta kalan az sayıdaki insanlardan bir kaçı olan, Sky, Phoenix ve anneleri Sarah nın; geçmis ve gelecekteki  hikayelerini akıcı bir dille okuyoruz. New York artık bir enkazdan ibarettir. Hayatta kalan az sayıdaki insanlar kış aylarında savaş tutsağı olarak kayıt yaptırıp, soğuk havalarda güvenli bir şekilde, Rolladin in liderliğinde çalışıp, sıcak bir odada kalma hakkını kazanır. Ama kural basittir. Kayıt tarihini asla kaçırma.


Sky, sakin, narin, bilgili, araştıran büyük kardeşken, Phoenix ise aceleci, cesur, sorgulamayan küçük kardeş.
Yaz aylarını şehirde avlanarak geçiren ailemiz, kış için kayıt yaptırmaya giderken bazı aksilikler sebebiyle geç kalırlar. Rolladin den merhamet isterler ama kural kuraldır, merhamet için liderin bir şartı vardır. (şiir gibi oldu son cümle)


Sky in eline geçen annesinin günlüğü, bir yandan geçmişe ışık tutarken, bir yandan beklemedikleri sırlarları bir bir kulaklarına fısıldayarak kızları şoka sokar.
Annesi gerçekte kimdir? Babası nerededir? Savaş nasıl başlamıştır? Tunellerdeki yamyamlar gerçek mi yoksa şehir efsanesi midir?






Açıkçası bu kitapta daha fazla zombi-yamyam görmeyi bekliyordum. Ama gayet güzeldi. Rolladin nin kim olduğunu en baştan tahmin ettim. Ama pek rahatsız etmedi beni. Çünkü kitapta olaylar durdurak bilmiyor ki. Sürekli bir aksiyon. İkinci bölümde -bunu spoiler vermeden nasıl anlatırım bilemiyorum- eski bir dost ile karşılaşmalarından sonra olay bambaşka bir yere doğru gitti. Aslında öncesi ve sonrası pekala farklı kitapların konuları olabilirmiş gibi yoğun. Ama bunun dışında yine de sevdim kurgunun akışı gayet güzeldi. Tavsiye ederim. Oku oku da indirimde sanırım şuan 12.90 tl.



2 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler.
    Kitabın konusu güzelmiş ve fiyatıda çok uygunmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku oku kitap sitesinin çok güzel indirimleri oluyor. Her ay güncel ve pahalı kitaplar indirime giriyor. 9.90 ve 12.90 a müthiş kitaplar alabilirsiniz. Bir göz atın derim. En önemlisi kapıda ödeme imkanı var.

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...