30 Mayıs 2015 Cumartesi

Cinder - Marissa Meyer




Cinder, genç yaşına rağmen Yeni Pekinde yaşayan en ünlü mekanik ustası. Kendisi bir sayborg. Yani ölmek üzereyken doktorlar tarafından makineleştirilmiş biri. Bir kolu ve bir bacağı mekanik. Dahası beynide öyle. Onu evlatlık alan adam öldüğünden beri adamın karısı ve iki kızıyla yaşıyor. Aslında onları geçindirmek için çalışıyor desek daha doğru olur. Klasik Cinderella masalının aksine üvey kız kardeşlerden küçüğü Cinderı çok seviyor. Ama üvey anne ve diğer kız kardeş için aynı şeyi söyleyemeyiz.

 

Yeni Pekinde hızla yayılan ve insanı bir hafta içinde öldüren salgın bir hastalık var. Ülkenin kralı bu hastalığa yakalanmış durumda. Doktorlar bir tedavi bulmak için ellerinden geleni yapıyor. Cinderın çok sevdiği üvey kız kardeşi bu hastalığa yakalanınca, üvey anne Cinderı tedavi üretimi sırasında denek olarak kullanılmak üzere gönüllü olarak yazdırıyor. Cinder ın söz hakkı yok çünkü o bir sayborg ve vasisi ne isterse yapmak zorunda.




Bu olayların öncesinde pazar yerindeki dükkânına gelen prensle tanışmış olan Cinder tedavi bulmak için uğraşan doktorlara yardım ederken prensle tekrar ve tekrar karşılaşır ve arkadaş olurlar. Ancak Cinder ın prensten sakladığı birçok şey vardır.


Bu kadar bela yetmezmiş gibi birde Aycılar var. Bunlar bir zamanlar aya yerleşmiş olan insanlar. Zamanla gelişmiş ve zorbalaşmışlar. İlüzyon ve insanları kontrol etme konusunda becerikliler.Özellikle kraliçeleri tam bir cadı. Yaşanan bazı olaylar sonucu dünyaya gelen kraliçenin niyeti genç ve toy prensi dilediğince kullanmak. Ama unutmayalım ki kimse Aycıları sevmez.



Bu tanıtım yazısını bu kadar geç yayınladığım için kendimden utanıyorum. Yazıyı yazalı çok uzun zaman oldu ama ben ancak düzenliyorum ve siz okurken yayınlamış olucam. 
Bu kitap üzerine fazla söze gerek yok.Alın okuyun kardeşim. Bir masal gelecekle harmanlanıp, bu kadar güzel sunulabilirdi ancak.Bir kitap ancak bu kadar bağımsız, ancak bu kadar aslına bağlı kalabilirdi.

 Iko ya bayılacaksınız. Cinder ın özgürlüğe olan açlığına, Prensin faydasız çabalarına şahit olacaksınız. Kısaca bayılacaksınız. :)






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...