28 Ocak 2015 Çarşamba

Sınırları Zorlamak - Katie McGarry



Echo...
Zengin, zeki, çalışkan, popüler bir sevgilisi olan popüler bir kız.
Her şey neler olduğunu hatırlayamadığı bir gecede değişti. O geceden hatıra kalan tek şey, kollarında bulunan yara izleri. Kimse ne olduğunu bilmiyor. Ortalikta dolaşan dedikoduların hiçbiri gerçeğin yakınına yaklaşamaz. Echo artık eldivenlerle gezen, kazaklarinin kollarini parmak uçlarına kadar çeken, yemek aralarını kütüphanede geçiren ve kimseyle konuşmayan biri.

 - Büyümek, zor kararlar vermek demek ve doğru şeyi yapmak her zaman iyi hissettiren şeyi yapmak anlamına gelmiyor -

Noah...
İki sene öncesine kadar okulun en başarılı öğrencilerinden biridir. Anne babasının ölümünden sonra iki erkek kardeşi ve kendisi ayrı ailelere verilir. İlk gözetmen aileyle yaşadığı sorun sonrası herşey ters gider. Artık o, hovarda, ot çeken, geleceğini boş vermiş biri.

- “En sevdiğim insan hakkında yazdım, ağabeyim Noah. Birlikte yaşamıyoruz, o yüzden birlikte değilken yaptığını hayal ettiğim şeyi yazdım.”
“Peki nedir o?" diye sıkıştırdı, tıknaz adam.
“Tehlikedeki insanları kurtaran bir süper kahraman o, çünkü o beni ve kardeşimi bir kaç yıl önce bir yangında ölmekten kurtardı. Noah, Batman’den daha iyi.” Kalabalık kıkırdadı.
“Ben de seni seviyorum, kardeşim.” -


Ama herşey, okula yeni gelen danışmanının ofisinde karşılaşmaları ile değişir. Başta ikiside bu terapivari görüşmelere katılmak istemese de Echo nun baba faktörü ve Noah ın geçerli sebepleri devam etmelerini sağlar.

İki yaralı insanın birbirlerini anladıklarını fark etmeleri ve birbirlerine duygular beslemeleri fazla sürmez.


- Gözleri, benim gözlerimi buldu. “Peki, bu bizim için ne demek oluyor?”
Alnımı, onun alnına dayadım. “Benimsin demek oluyor. -

- Luke, içimde kelebeklerin çırpınmasına neden olurdu. Noah mutant pterodactyllere neden oluyor. -

- Bu sonbahar, sirenleri okuduk; erkeklerin onlar için her şeyi yaptığı, çok güzel ve sesleri büyüleyici kadınlar hakkındaki Yunan mitolojisi saçmalağı. Mitoloji saçmalığı, görünen o ki gerçekmiş, çünkü onu her gördüğümde, aklımı kaybediyorum -

Ne yazık ki, ikisininde halletmesi gereken çok önemli meseleler vardır. Echo hatırlamaktan korksa bile o gizemli gecede olanları bilmek için herşeyi yapmaya hazırdır. Ve tek istefiği normal bir hayata sahip olmak.Noahla birlikte olmak bunu ona veremez. Noah ise iki kardeşinin velayetini almak için tüm yolları denemeye hazır.


- Aklımın bir parçasını kaybettim zaten. Kalan kısmı için sana güvenemem. -

Hiçbirşey kolay olmayacak. Aslında herşey bizim olayları nasıl gördüğümüz ve görmek istediğimizle ilgili.




Spoiler içerebilir.

Başlarda Echo nun babasına ve üvey annesine bu kadar öfkeliyken, bu kadar pasif davranmasına kızmıştım aslında. İçinde biriktirdiği tüm düşünceler, dışarı yansıtılmayı hak edecek kadar yoğun ve ağırdı. Sonrasında çektikleri ve olayların onu nasıl yaraladığını görünce anlayışla karşıladım.

Noah ın kardeşlerini bu kadar isterken, böyle serseri bir hayat sürmeye devam etmesi biraz ... Nasıl desem yanlıştı.

Her ne kadar Grace e uyuz olsamda koridorda Echo yu azarlarken söylediklerinde sonuna kadar haklıydı. Yiğidi öldür hakkını yeme.

Kitabı sevmemdeki bir başka sebep,  hani olur ya genel olarak kitaplarda baş karakterin ayrılıkları veya barışmaları büyük olayların akabinde gerçekleşir. Yani böyle bir durum için patlak verecek bir olay vardır. Bu kitapta buna gerek yok. Öyle sıcak, öyle kırgın, öyle narin, öyle samimi bir hikayeki.

Ahh Echo nun olayları hatırladığımda yaşadığı hayal kırıklığı beni bile yaraladı. Spoiler vermemek adına kim veya ne olduğunu söylemiyeceğim. Ama o zatı muhteremin Echo için çabalamaması beni çok öfkelendirdi. Gerçeği öğrenmemiz ortamı bir nebze yumuşatsa da Echo nun ikinci planda kalıyor oluşunu değiştirmiyor.




Son olarak kitap kapağını pek beğenmedim. Sınırları Zorlamak güzel bir isim bu kitap için. Kapak fazlasıyla yavan kalıyor.

Arka kapaktan;

Birbirleri için çok yanlış… ve bir o kadar da doğrular.

Echo Emerson'ın, sporcu sevgilisi olan popüler bir kızdan, hakkında dedikodular dönen, kollarında 'tuhaf' yaralar olan dışlanmış bir kıza dönüştüğü akşam neler olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Echo bile o korkunç akşama dair tüm olanları hatırlayamıyordur. Tek bildiği, her şeyin tekrardan normale dönmesini istediği.

Oldukça yakışıklı ve siyah deri ceketli çapkın ama yalnız Noah Hutchins, şaşırtıcı anlayışıyla hayatına girdiğinde Echo'nun dünyası asla hayal edemeyeceği bir biçimde değişir. Oysa ortak hiçbir noktaları olmaması gerekirdi. İkisinin de tuttuğu sırları düşünürsek, beraber olmaları oldukça imkânsızdı.

Fakat aralarındaki çekim bir türlü geçmek bilmez. Echo, sınırları daha ne kadar zorlayabileceklerini ve ona sevmeyi yeniden öğretebilecek tek bir adam için neleri göze alabileceğini kendisine sormak durumunda kalır.
(Tanıtım Bülteninden)


Sınırları Zorlamak - Katie McGarry
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2014
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...