1 Aralık 2014 Pazartesi

EON - Alison Goodman




Kutsal Dragon İmparatorluğun dayız.

Dragon ustalarının yaşadığı bu dünyada, on iki dragon bulunmaktadır.Her yıl bir dragon yükselişe geçer. O yıl yükselişte olan dragonun ve ustasının gücü iki katına çıkar. Konseye o yıl ki dragonun ustası başkanlık eder. Her dragon kendi yılı geldiğinde, dragon ustalığına yatkın çocuklardan birini çırak olarak seçer. O çocuk kendi dragonu için bir dahaki çırak seçilene kadar -yani oniki yıl- dragon ustasından eğitim alır. Halk yalnızca çırak seçilirken dragonu görebilir.

EON; efendisi onu satın aldığında bir tarlada çalışıyordu ve açlıktan ölmek üzereydi. Eon çok nadir bir yeteneğe sahip. Bütün dragonları görebiliyor, sadece beşyüz yıldır ortalıkta görünmeyen yansıma dragonu hariç. Tek bacağının sakat olması, ufak tefek oluşu EON a pekte yardımcı olmuyor. Fare dragonu senesinde seçilecek çırak olmak için bütün gücüyle savaşması gerek. Ancak fare dragonu başkasını seçiyor. Yinede törene damgasını vuran yansıma dragonu beşyüz yılın ardından ortaya çıkıyor ve EON u seçiyor ve bütün dragonlar yansıma dragonunun önünde eğiliyor. EON un tek yapması gereken dragonuyla konuşmak. Dragonun ondan istediği şey uzun süredir bastırmaya çalıştığı bir sır; EON aslında Eona. Yani o bir kız.
Dragonu ile iletişim kuramaması, kız olduğunu gizlemesi yeterince zor değilmiş gibi, imparatorun düşmanları, konseyi ele geçirmeye çalışan Lord İDO yla uğraşması gerek. Kızımız kendini savaşın tam ortasında buluyor.



Kitabı gerçekten çok beğendim. Başlarda sistemin işleyişini anlamak için biraz dikkatli olmak gerekiyor. Ama sonrası su gibi akip gidiyor. İkinci kitap yayınlandı mı bilmiyorum ama mutlaka yayınlanmalı. Merakla bekliyorum.



2 yorum:

  1. Daha ayrıntılı yorumlamışsınız, ne güzel, okuyunca o dünyayı özledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bloğunuza yorum yaptıktan sonra gelip kendi bloğumdaki yorumuma bakmak aklıma gelmemişti.😊 Sanırım ikinci kitabı alacağim.

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...