19 Aralık 2014 Cuma

Cadıların Keşfi - Deborah Harkness

.


Vampirlerin, iblislerin, cadıların insanlardan habersiz halk arasında yaşadığı bir dünya. Hiçbir ırk diğeriyle anlaşamıyor. 

Diana, anne babası öldüğünden beri -çocukluğundan beri- bir cadı olmasına rağmen büyü yapmayı reddediyor. O artık bir tarih profesörü ve her işini normal insanlar gibi hallediyor. Araştırma yaptığı kütüphanede istemese de büyülü bir kitabı açıyor ve ardından geri iade ediyor kitabı. Diana bu kitap üzerinde fazla düşünmesede etrafında garip şeyler olmaya başlıyor. Bir akşam kütüphanede karşılaştığı vampir bir doktor olan Matthew, kütüphanede gruplaşmaya başlayan iblis ve vampirler, zihnine girmeye çalışan cadılar. Nedenini tam olarak anlamasa da herkes yüz yillardir kayıp olan, büyüyle mühürlenmiş bu kitabı istiyor. Bunun için herşeyi yapmaya hazırlar.
Vampir olan Matthew sayesinde bu kitabın ırkların tarihi hakkında bir çok şeyi barındırdığını öğrenen Diana, kitaptan ve büyüden uzak durmaya çalışsada tehlike dört bir yanında kol geziyor. Güveneceği pek kimse olmadığından en olmadık kapıyı çalıyor. İşin içine aşk girince işler iyice karışıyor ve ırkları bekleyen büyük savaş kapıda beliriyor.



Sürükleyici bir kitap. Beğenerek okudum. Ama daha hareketli olsa daha çok çekerdi beni içine. Bazı bölümler sanki fazla sakindi. Yinede çok beğendim. Sanırım tanıtımda konudan fazla bahsettim. Mazur görün. Uzun bir kitap. Başıyla sonu arasında çok fazla değişen unsur olduğundan kitaba dair pekte spoiler vermiş sayılmam sanırım. :) Serinin ikinci kitabı çıkmış bu arada.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...