17 Ağustos 2014 Pazar

(Hush Hush #4) Final - Becca Fitzpatrick





Nora  artık Nefillerin  lideri. Babasına ettiği yemin yüzünden ne bu rütbeden kaçabilir, nede yakında gerçekleşecek savaştan uzak durabilir. O artık bir lider ve ırkını korumak zorunda.

Sevgilisi ise Nesfillerin en çok nefret ettiği kovulmuş meleklerden. Nora ne ırkını görmezden gelebilir nede aşkını.

Babasının en yakın adamı Dante artık bir lider olan Nora ya eğitim vermek için gönüllü olur. Artık daha hızlı, daha güçlü ve daha zeki olmak zorunda.

Nefiller artık bedenlerinin ele geçirilmesini istemiyor. Savaşmak için can atıyorlar. Nota ya bu savaşı durduracak ya mecburi olarak savaşacak.

Birde kulaktan kulağa dolaşan bir söylenti var; Şeytan Hilesi...




Uyarı; Bir miktar spoiler içerir.

Nasıl başlasam bilemiyorum. Neresinden tutsam elimde kalıyo kitap. Zaten kitap boyunca herşey Nora için kolaydı. Scott - Patch veya Nefil - Kovulmuş Melekler arasında bocalayıp sıkıntı çektiği söylenemez. Ne yapması gerektiğini bilmemesine ve bir türlü karar verememesine rağmen çok rahattı. Bi seçim yapması gerekmedi. Bu beni zaten yeterince rahatsız ederken birde finalin böyle zayıf bir şekilde bitmesi seriyi gözümden düşürdü. Savaş başlamadan bitti nerdeyse.
Kurgu ziyan edilmiş bence. Dört kitap boyunca beklediğimiz savaş yalnızca 5-6 sayfa sürdü. Ayrıca Nora'nın arkadaşının Nefil çıkması fazla zorlayıcıydı. Pekala olduğu gibi de severdik biz onu.
Dört kitaplık bir seri böyle bitmemeliydi.
Kısacası  benden çook düşük not aldı bu kitap.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...