8 Aralık 2013 Pazar

Sıcak Bir Aşk Masalı - Meghan Nuttall Sayres





19. yüzyılda, Irakta yaşayan Anahita'nın aşkı arayışını anlatıyor kitabımız.
Avşar kabilesinden olan Anahita'nın babası, kabilenin başıdır.Anahita; babasının kendisini isteyen Emir'e verme niyetinde olduğunu öğrenince itiraz eder.Emir'in yaşlı oluşu, Anahita'nın aksine bilmeceden hoşlanmayışı, kibri; itiraz etmesinin başlıca sebebidir.

Halı dokumadaki becerisini de göz önüne alarak, halısına dokuyacağı bilmeceyi kim bilirse onunla evlenmeye karar verir.Elbette bu mesele tüm kabileyi ayağa kaldırır.Bir şekilde babası razı olunca duyuru yapılır.

Anahita; beraber büyüdüğü ve kabilenin gelecekteki başı olabilecek Dariyoush, yaylada tanıştığı, masmavi gözleri olan Reza ve halıcıda karşılaştığı, ülkenin prensi olduğundan habersiz, bilgi ve düşüncelerine hayran olduğu Arash arasında gelgitlere girsede, Emir bu bilmece meselesinden hiç hoşlanmaz.Kabileyi sıkıntıya sokmak için elinden geleni yapar.


Mükemmel diyemesemde, severek okuduğum bir kitaptı.Acabaların cirit attığı sayfalarda biraz sıkılıyor insan.Ama evlilik sonuçta.Pat diye karar veremiyor insan :) Özellikle bilmece bölümü çok heyecanlıydı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...