24 Kasım 2013 Pazar

Satranç Cinayetleri - Cenk Çalışır





Öncelikle kitabın konusundan bahsedip, sonrasında bol bol eleştireceğim bir yazı ile karşınızdayım.

Kitabımızın konusu;

Ercan, özel eğitimler almış, yurtdışındaki eğitimi biter bitmez, İstanbulda kurulacak olan, gizli bir birimin başına getirilecektir.  Görevinin ilk günü, Bursa'da ; öldürdüğü kişilerin ağzına satranç taşları bırakan bir seri katilin dosyasını ele alır. Yerel polis çaresizdir.Ortada ipucu denebilecek hiçbirşey yoktur ve katil resmen polislerle dalga geçiyordur.Bursa polisinin yardımıyla olayı çözmeye çalışan Ercan; geçmişine ait belgelere ulaştığında bu olayın kendisiyle düşündüğünden fazla ilgisi olduğunu farkeder.


Gelelim eleştirilere;

İlk olarak çok kalabalık bir kadrosu var ve yazar hepsini ilk 20-30 sayfada tanıtmaya çalışıyor.Kitap anlatımı bir hayli yorucu çünkü 6-7 (taş çatlasa 10) sayfadan ibaret olan bölümlere ek olarak bölümün ortasında başka bir karakterin bakış açısına atlıyo.Bir bakıyosun ki; üst paragraftaki kişiyle hiç bir alakası yok alt paragrafı anlatanın. :S 
Açıkçası yarım bırakmamak adına bitirdim.Birde sonunu merak ettiğimden. Beklentilerimin çok altında kaldı. Kitabın %60 ından sonra adapte olabildim. Zaten sonlara doğru Türk dizi tadı vermeye başladı.Buradan da fazlasıyla puan kaybetti. Halbuki kurgusu gayet güzeldi.






SPOİLERLI Eleştiri;
Sen git senelerce özel eğitim al, geçmişi hakkında hiç mi şüpelenme! Pek inandırıcı değildi.Ben bile meseleyi çaktım hemen :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...