3 Ekim 2013 Perşembe

Siyah Süt - Elif Şafak



25 puan: Romanın yazarı veya karakterlerinden birinin adı veya soyadı kendisininkiyle aynı olan bir kitap okuyanlara. Elif Şafak - Siyah Süt 308 s


İnsan yalnız mıdır? Yada dahada önce sorulması gereken, yalnızlık nedir? Tek başına bir odada olmak mı? Binlerce kişilik bir ortamda yalnız olunmaz mı?

Elif Şafak bu kitabında, kendi içinde barındırdığı ve her biri kendisinden bir parça taşıyan, dahası herbiri kendisinin bir parçası olan iç seslerini canlandırıp, çekişmelerini, tavsiyelerini, itirazlarını kaleme dökmüş.

Sakin bir insan olabilirsiniz ancak içinizde bir yerlerde  kontrolsüz bir öfke barındırmıyor olduğunuzu idda edemezsiniz. Belkide onunla henüz tanışmamışsınızdır.

Siyah Süt kitabında Elif Şafak, kendi iç seslerinin her birini parmak boylarında küçük kadınlar olarak şekillendirmiş.İnsanın kendini sorgulatan bu küçük bayanlar bazen cidden cansıkıcı olabiliyor. Ancak olayları kavrayabilmek, çözüm üretebilmek adına çokda faydalı.

Çocuk isteyen yazarımız, bir yandan çocuk ve yazarlığın bir arada gitmeyeceğini idda eden iç sesine kulak verirken, bir yandan neden olmasın diyen başka bir parmak kadına kulak kabartıyor.Bu arada kadın yazarların özgürce yazamadıklarından sahte isimlerle kitap yazmak zorunda kalmalarınada değinmiş.


Çok sürükleyici değil ancak iç sesleri birer birey olarak sunmak çok hoş ve parlak bir fikir.Sırf bu yüzden bile okunabilir. Belki sizde yalnızca siz değilsinizdir :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...