24 Ağustos 2013 Cumartesi

(Percy Jackson & Olimposlular #1) Şimşek Hırsızı - Rick Riordan



http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/bk/zBK342259CA014_250.jpg


15 puan: Kendisi dışında herkesin o kitabı okuduğunu düşünüp sonunda o kitabı kendisi de okuyanlara kategorisi için okudum bu kitabı.

Percy, babasını hiç tanımadan büyümüş, dikkat eksikliği olan ve sorunları yüzünden sürekli okul değiştiren bir çocuktur.Annesine çok düşkün olsada, üvey babası olan poker düşkünü ayyaştan nefret eder.
Son gittiği okulda adı Kıvırcık olan ve koltuk değnekleriyle dolaşan bir arkadaş edinir.Birgün öğretmenlerden birinin kanatlı, çirkin bir yaratığa dönüşüp Percy e saldırmasıyla başlayan süreçte, Percy kendi hakkında bilmediği ne kadar çok şey olduğunu öğrenir. Kıvırcığın kendisini korumak için onunla aynı okula gittiğini, babasının kim olduğunu, Yunan mitolojisinde adı geçen sözüm ona tanrıların (!) gerçekte var olduklarını, zaman zaman insanlardan çocukları olduğunu, babasının bunlardan biri olduğunu ve kendisinin Zeusun şimşeğini çalmakla suçlandığını öğrenir.

Daha fazla yazmıyayım yoksa tüm kitabı anlatıcam burda :P

Kısaca Percy suçsuzluğunu ispatlamakla kalmamalı, birde çalan kişiden şimşeği sahibine geri götürmelidir. Karşılaştıkları canavarlar işlerini hiçte kolaylaştırmaz.


Kurgu ve akış bakımından çok güzel bi kitap.Eğlenceli de. Filmini izlemiş ve dublajını çok eğlenceli bulmuştum.Kitapta aynı şekilde eğlenceli diyaloglarla süslenmiş.İnancımla pek örtüşmesede, kurgu gözüyle bakıp okudum.Yine Allahtan başka ilah yoktur diyerek bitiriyorum :)



5 veriyorum elbette :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...