30 Ağustos 2013 Cuma

(Percy Jackson & Olimposlular #2) Canavarlar Denizi - Rick Riordan




Percy yeni okulunda sorunsuz (ve canavarsız) bir yıl geçirmiştir.Okulun son günü gelip çatınca artık bu günü kendisinin bile berbat edemeyeceğini düşünerek büyük bir yanılgıya düşer.Annesinin şüpheli tavırları birşeylerin ters gittiğinin ilk işaretidir. Okulun son günü okula,o sene arkadaş edindiği; iri yarı, çok güçlü ancak bir o kadar sulu gözlü bir sokak çocuğu olan Tysonla gider.

Okulda daha önce görmediği bir kaç çocukla spor dersinde küçük(!) bir sorun yaşar.Bu sorun dev alev toplarıyla yakartop oynamayı ve bir kaç canavara yem olma tehlikesinide kapsayıp, okulu yakmakla sona erer.Percy ve Tysonı son anda kurtaran Anabeth'in kötü haberleri vardır;Melz kampını koruyan girişteki ağaç zehirlenmiştir.Kamp kargaşa içindedir ve sene boyunca yanında olan Tyson normal bir ölümlü değildir.

Bir kaç küçük(!) maceranın ardından kampa varan üçlüyü büyük bir macera beklemektedir.Altın postu bulup kampı kurtarmak çokta kolay değildir.

Peki ortalarda dolaşan kehanette neyin nesi?

macera son hızla devam ediyor.Tyson karakteri kitaba renk katmış bence.Ben çok sevdim Tyson'ı.Kitap yine sürükleyici ve insanı sayfalara kilitliyor :)





Okuyun derim benden 5 aldı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...