5 Temmuz 2013 Cuma

Kan Yemini - Cristopher Farnsworth

Bir kaç gündür sesim soluğum çıkmıyor.Beni merak eden oldu mu? :P Amcamın kızından aldığım kitabı okumakla meşguldüm :)




Yaklaşık 140 sene evvel  balina avlayan bir gemi , mürettebatının tamamı ölmüş vaziyette bulunur.Yalnıca bir kişi canlı kalmıştır. O da hala bir cesetten kan içiyor haldedir.Başkan bu canlı kalan ve kan içenbu suçluyu -vampiri- mahkum etmek yerine bir büyü aracılığı ile, kendisine ve vatanına sadık, devletin üstdüzey gizli görevlerini yerine getiren bir katil haline getirir. Bunun adı Kan Yeminidir.Artık vampirimiz, başkan ve onun adamlarını korumalı ve emirlerini yerine getirmelidir. 

Aradan 140 sene geçer. Başkan için çalışan, henüz yirmi beşinde olmasına rağmen, kurnaz ve sivri zekası ve azmi sayesinde yürksek mevkilere gelmiş bir adam; vampir ile başkanın bağlantısı olarak atanır.Görevi vampire yardım edip, başkanın emirlerini iletmektir.Başta inanmak istemesede içine düştüğü olaylar kolları sıvama vaktinin geldiği sinyallerini veriyordur. 

Bu ikilimizin zoraki takım oyununa karşın , rakip takım Dr. Frankeştayndan başkası değildir. Vampirimiz geçmişte bu; ölülerin parçalarını birleştirip  duyularından yoksun ölüm makinası yapma girişimleri olan çılgın doktorla karşılaşıp yakalamış olsada, beklenmedik bir olay sonrası başkan bu çatlak dahi ile anlaşma yapıp serbest bırakmak durumunda kalır. O gün bu gündür vampirimiz bu doktora kin besler ve masum  bir hayat süreceğine inanmaz.Aslında haklıdır. Ancak bunu kanıtlamak ve durdurmak için başından bir sürü olay geçmesi gerekir.

Kitabı ve konusunu beğendim.Klasik vampir kitaplarından farklı sayılırdı.En azından daha aksiyon doluydu.. Hoş bir değişiklik olmuş :P Lakin yazarın anlaımındanmıdır, yoksa çevirmenin çevirisinden midir bilinmez; sanki biraz estetikten yoksundu.


Yinede  5 üzerinden kocaman bir 4ü hak etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...